0744.314.615 Luni- Vineri: 07:30 - 16:00
echiriac@yahoo.com Trimite un mesaj
toggle menu
0744.314.615 Luni- Vineri: 07:30 - 16:00
echiriac@yahoo.com Trimite un mesaj
toggle menu

Candelabre

Desi corpurile de iluminat sunt disponibile intr-o gama variata de modele, stiluri si dimensiuni, nimic nu poate egala rafinamentul unui candelabru.
Imbracate in cristale stralucitoare si materiale valoroase, acestea au aparut pentru prima data in secolul al XVI-lea in palatele si salile de bal ale nobililor, reusind, pana in zilele noastre, sa se impuna prin farmec si stil, doua atribute indispensabile pentru proiectele de amenajari de interior.

Din pasiune pentru arta, EDMARIO reinventeaza vechile candelabre somptuoase intr-o maniera contemporana.

Acestea sunt realizate la comanda in functie de locatie, designul mobilierului si preferintele clientilor.

Specialistii EDMARIO realiza atat candelabre din fier forjat cu un design minimalist, cat si corpuri de iluminat cu mai multe brate si elemente decorative deosebit de frumoase.

 

Principalele criterii pentru alegerea candelabrului ideal

Dat fiind ca pe piata de profil exista numeroase modele disponibile pentru orice decor si incapere, stilul personal influenteaza in mare parte designul unui candelabru.

In plus fata de latura artistica si preferintele personale, anumite elemente precum: materialele folosite, proportia fata de spatiu, cantitatea de lumina emisa, cerintele de instalare sau decor, sunt aspecte esentiale de care trebuie sa tineti cont pentru alegerea unui astfel de obiect pentru iluminat.

De la coridoare pana la dormitoare, sufragerii, bai si bucatarii, aceste bijuterii arhitecturale si decorative se potrivesc cu orice spatiu si stil.

Pe langa efectul estetic, candelabrele asigura vizibilitatea dorita pentru studiu, gatit si alte activitati similare.

Pentru o ambianta cat mai calda si placuta, se poate opta pentru lumini care imita flacara lumanarilor, acestea fiind ideale pentru evenimentele speciale organizate, in special seara.

 

Ce dimensiuni sunt recomandate?

Dimensiunile obiectelor de iluminat trebuie stabilite in functie de spatiul vizat si dimensiunea acestuia, tipul luminii (neutra, calda sau rece), precum si numarul de lumeni.

De ce? Pentru ca un candelabru prea mic nu va avea impactul dorit asupra ambientului, iar unul de dimensiuni prea mari poate disturba atmosfera. Dormitorul, bucataria si livingul sunt incaperi in care este necesara o lumina calda, in timp ce in birouri si zonele de lucru se recomanda lumina rece.

Candelabrele trebuie sa fie instalate in camere inalte si spatioase, mai ales daca sunt de mari dimensiuni.

In cazul in care acesta este instalat deasupra unei mese, distanta ideala dintre corpul de iluminat si blatul mesei este de 80-100 cm.

Instalarea nepotrivita a acestor corpuri de iluminat voluminoase poate creas senzatia de presiune, din cauza lipsei de spatiu suficient pentru trecere. In unele situatii, candelabrul instalat prea jos devine un potential pericol.

 

EDMARIO – Corpuri de iluminat cu personalitate

Un candelabru creat de catre specialistii EDMARIOA poate transforma ambientul unei incaperi in moduri surprinzatoare, motiv pentru care acordam atentie deosebita materialelor folosite, finisajelor si tuturor detaliilor de ordin estetic si functional.

De la aplice si felinare, pana la candelabre moderne sau in stil clasic, firma EDMARIO proiecteaza si executa o gama diversificata de corpuri de iluminat.

Iluminatul reprezinta un factor esential pentru utilizarea in conditii optime a fiecarei incaperi, iar noi va stam la dispozitie cu toate informatiile necesare despre tipul de lumina potrivit, instalatiile disponibile, si multe alte detalii specializate.