0744.314.615 Luni- Vineri: 07:30 - 16:00
echiriac@yahoo.com Trimite un mesaj
toggle menu
0744.314.615 Luni- Vineri: 07:30 - 16:00
echiriac@yahoo.com Trimite un mesaj
toggle menu

Manechine din fier forjat

Folosite in magazinele de haine, croitorii sau pur si simplu ca obiecte decorative, manechinele sunt creatii artistice ideale pentru vitrine, terase si alte spatii de expunere.

Acestea pot fi realizate din mai multe tipuri de materiale si imita forma siluetei feminine, ceea ce le confera eleganta si le face utile pentru diverse activitati de prezentare a pieselor vestimentare.

EDMARIO executa o gama variata de obiecte pentru decor, printre care si manechine din fier forjat. Acestea aduc farmec si eleganta spatiilor in care sunt amplasate, iar pe langa rolul decorativ, se pot dovedi chiar utile pentru pastrarea articolelor vestimentare din materiale pretentioase.

 

Scurt-istoric al manechinelor

Primele manechine au aparut in secolul al XV-lea, cand aceste miniaturi au fost utilizate pentru prezentarile de moda din acele timpuri.

Mai tarziu, acestea au fost produse pe scara larga la Paris, capitala considerata centrul artei si modei.

Pe langa modelele confectionate cu maiestrie din fier forjat, exista si manechine din plastic sau fibra de sticla. Cele din fibra de sticla sunt mai impresionante din punct de vedere estetic si mai realiste, in timp ce plasticul este mai rezistent si mai potrivit pentru agitatia din magazine.

Manechinele sunt utile si pentru artisti, intrucat materialele si creatiile acestora pot fi aranjate si tinute pe manechine o perioada mai lunga spre deosebire de un model viu.

In prezent, pe piata exista o gama diversificata de modele, culori si dimensiuni, majoritatea dintre acestea fiind intalnite in magazine si vitrine, dar si ateliere de croitorie.

 

Manechine create de artizanii EDMARIO

Manechinele din fier forjat realizate de specialistii nostri sunt obiecte decorative care reusesc sa puna in valoare orice colt din caminul dvs.

Odata proiectate, acestea prind viata cu ajutorului fierului forjat de foarte buna calitate, modelat cu instrumente clasice, dar si tehnici moderne.

Putem adauga orice tenta de vopsea si patina, astfel incat manechinele sa se asorteze cu restul decoratiunilor din locuinte sau magazine.

Fiecare lucrare pe care o finalizam are particularitatile ei, deoarece tinem cont de cerintele, stilul si personalitatea clientilor nostri. Pe langa metodele traditionale de lucru, investim si in echipamente si dotari de ultima generatie, care sa ne permita eficientizarea procesului de prelucrare a fierului si cresterea nivelului calitativ al produselor.

Totodata, acestea ne permit sa obtinem finisaje de lunga durata, indiferent de tipul lucrarilor: unicate sau in serie. Astfel, manechinele variaza, din punct de vedere estetic, de la un proiect la altul, dar indeplinesc aceleasi criterii de functionalitate si calitate.

 

La EDMARIO, fiecare maestru are propria sa poveste expusa prin intermediul produselor fabricate

In spatele fiecarui produs EDMARIO se afla o multime de idei inspirate din arta clasica si cea contemporana, imbinate intr-o forma finala care nu trece niciodata neobservata.

Manechinele fabricate de specialistii EDMARIO sunt alegerea potrivita pentru un decor inedit si sunt disponibile atat in variante standard, cat si la comanda.

Eleganta acestora se integreaza foarte usor in orice ambient, indiferent de spatiul vizat, fie acesta o locuinta sau un atelier de croitorie Materialele folosite sunt atent selectionate, iar finisajele asigura o durata lunga de utilizare a produselor finale.