0744.314.615 Luni- Vineri: 07:30 - 16:00
echiriac@yahoo.com Trimite un mesaj
toggle menu
0744.314.615 Luni- Vineri: 07:30 - 16:00
echiriac@yahoo.com Trimite un mesaj
toggle menu

Matrite pentru caramizi

Dupa lemn, caramida este cel mai utilizat si apreciat material de constructie atat la noi in tara, cat si in lume. Realizata prin metode traditionale de greci si mai apoi de romani, trecerea de la caramida fabricata manual la productia  industriala a avut loc in secolul XIX, odata cu extinderea cartierelor rezidentiale ca urmare a cresterii numarului de populatie.

Cu toate ca dotarile tehnologice asigura un proces de fabricatie a caramidei mai eficient, cererile si ofertele pentru acest material de constructie realizat manual inca exista, iar piata de profil detine toate resursele necesare pentru ca numerosi clienti sa se bucure de servicii de calitate.

Firma EDMARIO executa matrite pentru caramizi din metal, deosebit de rezistente si usor de folosit. Produsele noastre sunt destinate productiei in sere si indeplinesc toate conditiile esentiale pentru obtinerea unor produse finite de inalta calitate.

 

Particularitati ale matritelor metalice

Aceste forme destinate compozitiei pentru caramizi sunt fabricate din aliaje metalice care rezista la temperaturi mari de turnare, in conditii de utilizare intensiva.

In ceea ce priveste proiectarea matritelor, se pune accentul pe:

  • Dimensionarea peretilor astfel incat grosimea acestora sa fie indeajuns de rezistenta la procesul de turnare;
  • Alegerea unor materiale care sa asigure conditii de solidificare optime a caramizilor;
  • Deschiderea si inchiderea facila a formelor;
  • Evacuarea aerului si a gazelor, acolo unde este cazul;
  • Extragerea produsului finit din matrita.

Formele metalice nu au nevoie de pereti masivi, intrucat acestea trebuie sa permita transferul caldurii spre mediul ambiant.

Totodata, peretii acestor forme sunt subtiri, aceasta carateristica fiind esentiala pentru solidificarea compozitiei intr-un timp cat mai scurt.

Grosimea redusa a peretilor determina si o greutate scazuta a matritelor, ceea ce contribuie la folosirea unei cantitati prime mai mici pentru executia lor, dar si o manevrare mai usoara.

 

Ce presupune fabricarea manuala a caramizilor?

Caramida este creata dintr-un amestec de apa, argila si nisip, toate aceste ingrediente fiind mixate in anumite cantitati.

Pentru accelerarea vitezei de ardere, in compozitia caramizilor se mai pot adauga si  alte materii de natura organica. Odata pregatit materialul, acesta este asezat, manual, in matrite metalice, dupa care sunt udate cu apa sau presarate cu nisip, procedeu care elimina riscul de lipire a compozitiei de peretii formelor.

Surplusul de material se indeparteaza de catre personalul calificat cu un fir special de ata, dupa care sunt scoase din interiorul matritelor si sunt depozitate pe un suport drept, presarat cu nisip si lasate la uscat.

Caramizile au nevoie de cateva saptamani pentru a se usca, dupa care  sunt arse in cuptoare speciale, racite si ambalate pentru a putea fi trimise catre depozitele cu materiale de constructii.

 

Specialistii EDMARIO iti asigura, la comanda, matrite pentru caramizi

Pe langa calitatea componentelor care intra in compozitia caramizilor, matritele si materialele din care sunt fabricate acestea joaca un rol la fel de important.

De aceea, compania noastra utilizeaza materiale metalice de inalta calitate, capabile sa reziste o lunga perioada de timp, indiferent de ritmul in care sunt exploatate.

Acestea pot fi executate intr-o gama variata de forme si dimensiuni, in functie de cerintele dvs.