0744.314.615 Luni- Vineri: 07:30 - 16:00
echiriac@yahoo.com Trimite un mesaj
toggle menu
0744.314.615 Luni- Vineri: 07:30 - 16:00
echiriac@yahoo.com Trimite un mesaj
toggle menu

Solarii

Construirea unui solariu este cea mai buna solutie pentru cei care doresc sa cultive legume sau flori pe tot parcursul anului, cu investitii minime.

Aceste adaposturi create special pentru a oferi conditii optime pentru dezvoltarea plantelor si legumelor sunt usor de realizat si intretinut si pot fi realizate pe structuri din lemn, materiale plastice, metal sau structuri mixte.

Firma EDMARIO executa solarii cu structura metalica, foarte populare datorita avantajelor pe care le asigura, printre care: rezistenta, durabilitate si preturi competitive.

Aceste sisteme de cultivare a legumelor au scopul de a proteja culturile in sezoanele in care ele nu pot fi obtinute in conditii naturale, asigurand o aprovizionare echilibrata si calitativa.

 

Culturi profitabile cu solarii metalice

Lumina, apa si caldura reprezinta principalele conditii necesare pentru dezvoltarea culturilor legumicole si nu numai, majoritatea speciilor fiind pretentioase la factorii de mediu.

Solariul este alcatuit dintr-o structura  metalica si un tip de invelitoare din materiale plastice transparente, care permit radiatiilor solare sa ajunga la plante si sa le ofere caldura de care au nevoie. Pentru recolte bogate, se recomanda instalarea solariilor pe terenuri ferite de vant, dar mai ales expuse luminii solare.

Spre deosebire de structurile din lemn, legumicultorii apreciaza si investesc in solarii metalice datorita duratei de viata mult mai mari. Intretinute corespunzator, acestea pot rezista pana la 25 de ani, fara sa necesite costuri de intretinere suplimentare sau semnificative.

Folia sta perfect intinsa si rezista la greutatea zapezii fara sa cedeze, asigurand un mediu prielnic legumelor in timpul sezonului rece. Acestea asigura productii generoase de verdeturi si legume proaspete pe tot parcursul anului, fara sa aiba nevoie de incalzire.

 

Diferenta dintre solar si sera

Solariul este un sistem eficient destinat horticulturii care are la baza un schelet metalic acoperit cu folie.

In majoritatea cazurilor si mai ales in iernile blande, solariile nu sunt incalzite, intrucat acestea capteaza energia necesara plantelor si genereaza caldura.

In functie de necesitati, acestea pot fi alcatuite din unul sau mai multe module de tip tunel, cu latimi ce pot fi cuprinse intre 5 si 10 metri si lungimi de pana la 100 de metri. Structura de tip tunel este special gandita si proiectata pentru ca acestea sa nu prabuseasca din cauza cantitatilor mari de zapada.

Spre deosebire de solarii, serele sunt compuse din mai multe module si pot fi acoperite nu doar cu folie plastica, ci si cu sticla. Fiind destinate productiei pe scara larga, acestea sunt prevazute cu sisteme de incalzire care sa asigure temperatura optima pe toata perioada sezonului rece. Totodata, investiiile pentru aceste structuri modulare depasesc sumele alocate unui solariu.

 

EDMARIO – Produse rezistente executate de profesionisti in spiritul naturii

Specialistii firmei noastre proiecteaza, executa si monteaza structuri metalice pentru cultivarea legumelor si verdeturilor de dimensiuni diferite, cu materiale de foarte buna calitate.

Acestea sunt realizate atat pentru uz casnic, adica pentru acele persoane care doresc sa obtina productii in scop personal, cat si solarii profesionale, destinate legumicultorilor si productiilor la scara larga.

Produsele sunt obtinute cu materii prime care asigura o durata extinsa de exploatare a acestpra, costuri mici de investitie sau intretinere si performanta maxima, in privinta rezultatelor finale.