0744.314.615 Luni- Vineri: 07:30 - 16:00
echiriac@yahoo.com Trimite un mesaj
toggle menu
0744.314.615 Luni- Vineri: 07:30 - 16:00
echiriac@yahoo.com Trimite un mesaj
toggle menu

Vopsitorie in camp electrostatic

Serviciul de vopsitorie in camp electrostatic este considerat in prezent cel mai potrivit, durabil, economic si ecologic procedeu de vopsire – de protectie sau decorativa – pentru o gama diversa de produse din categoria confectiilor metalice sau din aliaje.

Cu o rezistenta de pana la 20 de ani, lucrarile de vopsire in camp electrostatic se diferentiaza de alte metode de aplicare a vopselurilor prin faptul ca astfel se realizeaza finisaje decorative care protejeaza suprafetele, in acelasi timp, impotriva:

 • Temperaturilor si conditiilor meteorologice extreme;
 • Caldurii excesive;
 • Proceselor repetate de inghet/dezghet;
 • Coroziunii mecanice;
 • Actiunilor mecanice si decolorarilor provocate de razele UV;
 • Zgarieturilor si exfolierilor inevitabile.

 

Finisaje ireprosabile pentru o gama variata de produse fabricate din metal

Calitatea produselor fabricate de compania EDMARIO se reflecta in finisajele de exceptie care caracterizeaza categoriile comercializate, fie ca este vorba de confectii metalice pentru constructii si proiecte de design sau de personalizarea anumitor incaperi prin amplasarea decoratiunilor din fier forjat.

Avand o experienta de peste 17 ani, compania EDMARIO reuseste sa se remarce pe piata de profil printr-o evolutie constanta, prin intermediul materialelor de calitate utilizate in cadrul procedurilor de creatie, productie si montaj.

 

Principalele caracteristici ale vopsitoriei in camp electrostatic

Calitatea superioara a proiectelor si produselor vopsite in cadrul atelierului EDMARIO este mentinuta prin respectarea stricta a urmatorilor pasi:

 1. Pregatirea suprafetelor de vopsit

Ca si in cazul altor tehnici de vopsire, suprafetele care urmeaza sa fie tratate in cabina de vopsire in camp electrostatic sunt pregatite din punct de vedere mecanic, pentru realizarea procesului de aplicare in conditii optime.

Piesele metalice sunt supuse procedeelor de degresare si fosfatare. Se indeparteaza eventualele urme de rugina, impuritati sau resturi de pe obiectele de vopsit (atunci cand este cazul).

 

 1. Aplicarea vopselei

In cadrul acestei etape, se vor selecta culorile adecvate materialelor care urmeaza sa fie vopsite, consultandu-se paletarul de culori RAL.

Piesele de vopsit se amplaseaza pe dispozitive speciale, urmand sa fie distribuita pulberea pentru vopsire prin pulverizare.

Gratie aceste tehnici moderne, vopseaua patrunde in toate unghiurile si colturile dificil de accesat, realizandu-se o aplicare de vopsea uniforma, economica si consistenta.

 

 1. Polimerizarea suprafetelor

Procesul de polimerizare implica introducerea articolelor metalice intr-un cuptor special pentru finisarea procesului de vopsire (la o temperatura de 200 de grade, timp de aproximativ 60 de minute).

 

 1. Procesul de racire

Pentru ca vopsirea in camp electrostatic sa fie realizata complet, se impune respectarea timpului alocat pentru racirea articolelor.

Dupa ce articolele tratate sunt supuse la toate etapele implicate de procesul de vopsire, acestea pot fi ambalate si transportate corespunzator.

 

Beneficiile rezultatelor asigurate de profesionistii EDMARIO

Avantajele vopsitoriei in camp electrostatic sunt generate de solutiile personalizate de pregatire, procesul de productie, proiectare, aplicare si procesul de polimerizare.

 

 • Rezistenta chimica si mecanica superioara – Odata aplicat, stratul de vopsea este rezistent atat chimic – medii corozive, ceata salina, cat si mecanic – lovituri, zgarieturi.
 • Aderenta ridicata – Acoperirea cu vopsea in camp electrostatic este uniforma, vopseaua fiind aderenta la articolele tratate, eliminandu-se complet riscul de exfoliere
 • Calitatea superioara a pieselor vopsite – In cazul altor tehnici de vopsire, finisajele nu sunt realizate perfect, existand riscul sa apara matuirea, deformari, cum este spre exemplu cazul aplicarii unei vopsele lichide.

Confectiile metalice sau obiectele de decor din metal vopsite in camp electrostatic nu prezinta niciun defect, conferind astfel o calitate superioara produselor comercializate.

 • Multitudinea culorilor utilizate – Personalizarea obiectelor vopsite este disponibila gratie paletei largi de optiuni din care pot fi selectate culorile – nuantele preferate si potrivite unei anumite categorii de produse.

De asemenea, se pot obtine efecte speciale, suprafete texturate sau reproducerea fidela a unei anumite nuante, in conformitate cu comenzilor clientilor.

 • Durata de viata – Comparativ cu alte procedee de vopsire, unul dintre cele mai apreciate avantaje ale vopsirii in camp electrostatic este durabilitatea aplicarii (aprox. 20 de ani).

Pentru informatii suplimentare si oferte personalizate accesati pagina de contact EDMARIO.